Heerschers

Ariston’80 3, beter bekend onder de naam Heerschers, is meer dan een voetbalteam. Het is een vriendengroep, stammend uit de tijd waarin nog geen enkele speler legaal een nieuwe millennial kon regelen. ‘Kon’ klinkt een beetje als een beperking op je vrijheden, maar elke regel is er één om te verbreken.

 

Het is een heel divers team, bestaande uit meerdere nationaliteiten, verschillende belastinggroepen en studies die variëren van Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek tot aan Bouwkunde. Deze diverse groep wordt bij elkaar gehouden door de bruggenbouwers van Civiel, onder wie ook mensen zitten die verschillende geaardheden op dezelfde lijn rechttrekken op een gemiddelde avond in de skihut. 

 

De basis van dit team is bij elkaar gekomen in het jaar 2012, toen er een groep van tien zogeheten Robsters deelnamen aan de maandagavond competitie van het sportcentrum. Uit dit team waren er twee jongens, Viktor de Jonckheere en Tolga Celebi, die zich zonder schaamte de vader van de Heerschers mogen noemen, omdat zij in dat jaar een wagen - die zo traag was als Bing op de eerste meters – vooruit wilden trekken om zich aan te melden voor een vriendenteam bij de club Ariston’80. Om het team compleet te maken waren er ook een aantal jongens van de 1-0 Repers (please spreek dit hardop uit in een stilteruimte) bereid om zich aan te sluiten bij het meest belovende team van Ariston.

 

Niks was minder waar, zowel op-als-naast het veld lieten de Heerschers van zich spreken. Tijdens het eerste seizoen was het team direct kampioen geworden. Het voetbal leek op het bekende tiki-taka van Barcelona, het enige verschil was dat David Villa lang niet zo goed was als Bing Steup en Sergio Busquets kon de schoenen poetsen van Bram Lof. Geen enkele back van Barca heeft ook ooit kunnen presteren wat Twanne Roor gespresteerd heeft, namelijk een dronken discussie voeren met mede-back Daan Deckers met betrekking tot wie de aller slechtste relatie met de bal had. Over relaties gesproken, er zijn veel relaties begonnen tijdens het Ariston-tijdperk, waarbij de invloeden van medespelers in sommige gevallen zeker niet te verwaarlozen waren. Sommige Aristoni zijn zelfs tijdelijk familie van elkaar geweest, maargoed, een konijn dat in een paardenstal geboren is mag zichzelf ook niet opeens een paard noemen.

 

Inmiddels hebben de Heerschers al ontzettend veel met elkaar meegemaakt. Verjaardagen worden altijd groots uitgepakt, waarbij mensen samen werken aan de leukste ideeën. Zo is er ooit het huis van twee Aristoni (anoniem, worden nog steeds gezocht door de politie in Rome wegens fontein-vernielingen) omgetoverd tot een escape room. Ook zijn er spellen avonden bedacht die gebaseerd waren op inside jokes, zoals De Slimste Mens, Ik hou van Holland, levensgrote zeeslag, levensgrote Risk-avond en zo kan ik nog wel even doorgaan. Verschillende Aristoni zijn ook samen op vakantie geweest, waaronder zeven Aristoni die samen naar Florida gingen om de grenzen van een eerdergenoemde regel op te zoeken. De seizoensafsluitingen worden ook altijd groots aangepakt, met feesten die beginnen in de kleedkamers en eindigen in de diepste uithoeken van Delft, met tussendoor een Ranking the Stars die gebasseerd is op alle teamgenoten.

 

Dit allemaal samen maakt het zesde van Ariston’80 een bijzonder team dat nog lange tijd samen zal blijven. Volgens wetenschappelijk onderzoek is het gezond dat mannen minstens twee keer per week samen borrelen, hetgeen geheel correct wordt nageleefd door de Heerschers. Er is één regel dat nooit verbroken kan worden en die luidt als volgt: ‘ Voetbal is de allerbelangrijkste bijzaak ter wereld’.

 

Mocht je het tot hier hebben uitgelezen, dan heb je óf vakantie, óf je wordt overbetaald door je baas, óf je doet al negen jaar over je studie óf je bent pas tien maanden geleden afgestudeerd en hebt nog alle recht om niks te doen.

Wedstrijdverslagen

2.7.0.3